Selecteer een pagina
Uitvaartcentrum Leiden

Opdrachtgever:
Uitvaartcentrum Leiden (Monuta); renovatie & aanbouw

Eis: samenwerken met een architect en behoud van de architectonische elementen uit de jaren 70 in het oude gedeelte.

Uitdaging: eenheid creëren tussen het te renoveren oude pand en het nieuw aan te bouwen gedeelte, evenals het creëren van sfeervolle rouwkamers.

INK-oplossing:
Gevarieerd materiaalgebruik toegepast door een mooie mix en tactiliteit te integreren.

  • In het nieuwe gedeelte hebben wij gekozen voor een strakke “gietvloer look” (Marmoleum), terwijl wij in het oude gedeelte een warme hout(look) vloer hebben toegepast.

  • De rouwkamers zijn ingericht als sfeervolle huiskamers.

Werkwijze:
Wij hebben nauwkeurig gekeken naar de authentieke jaren 70-elementen en voortdurend het contrast gezocht tussen het oude en nieuwe gedeelte.
De rouwkamers zijn ingericht met warme kleuren, zachte stoffen en voorzien van groot fotobehang.

Concept:

  • Het concept draait om het zichtbaar maken van het verschil tussen “oud en nieuw” door middel van kleur- en materiaalgebruik, waarbij we een modern en stijlvol contrast creëren.
  • In de aanbouw is er een eerbetoon aan oude meesters uit Leiden te vinden.

Met deze aanpak hebben we een harmonieuze eenheid gecreëerd tussen het oude en nieuwe gedeelte, terwijl we de sfeer in de rouwkamers hebben versterkt door ze als huiselijke en warme omgevingen in te richten.

“Schijn een lichtje op INK Interiors?”

“Schijn een lichtje op INK Interiors?”

Verlichting wordt vaak onderschat in het interieurontwerp, terwijl het een enorme impact heeft op de sfeer, functionaliteit en uitstraling van een ruimte. Met een goed verlichtingsplan creëer je een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook comfortabel en...

Eenheid: de sleutel tot een perfect interieur.

Eenheid: de sleutel tot een perfect interieur.

In de interieurbranche is "eenheid" een veelgebruikt woord, maar wat houdt het nu precies in? Als docent aan de interieur academie leg ik al in een vroeg stadium van de opleiding de nadruk op dit cruciale aspect. Eenheid gaat om perfecte afstemming tussen...

Is jouw werkomgeving een inspirerende 8+ waard?

Is jouw werkomgeving een inspirerende 8+ waard?

Zo niet, dan mist er iets!Want wist je dat een fijne (werk)omgeving het geluk en productiviteit van medewerkers kan verhogen, in de uitvaartbranche het troost kan bieden en in medische praktijken angst kan wegnemen.Veelvoorkomende knelpunten:- Inefficiënte indeling-...