Selecteer een pagina
Uitvaartcentrum Leiden

Opdrachtgever:
Uitvaartcentrum Leiden (Monuta); renovatie & aanbouw

Eis: samenwerken met een architect en behoud van de architectonische elementen uit de jaren 70 in het oude gedeelte.

Uitdaging: eenheid creëren tussen het te renoveren oude pand en het nieuw aan te bouwen gedeelte, evenals het creëren van sfeervolle rouwkamers.

INK-oplossing:
Gevarieerd materiaalgebruik toegepast door een mooie mix en tactiliteit te integreren.

  • In het nieuwe gedeelte hebben wij gekozen voor een strakke “gietvloer look” (Marmoleum), terwijl wij in het oude gedeelte een warme hout(look) vloer hebben toegepast.

  • De rouwkamers zijn ingericht als sfeervolle huiskamers.

Werkwijze:
Wij hebben nauwkeurig gekeken naar de authentieke jaren 70-elementen en voortdurend het contrast gezocht tussen het oude en nieuwe gedeelte.
De rouwkamers zijn ingericht met warme kleuren, zachte stoffen en voorzien van groot fotobehang.

Concept:

  • Het concept draait om het zichtbaar maken van het verschil tussen “oud en nieuw” door middel van kleur- en materiaalgebruik, waarbij we een modern en stijlvol contrast creëren.
  • In de aanbouw is er een eerbetoon aan oude meesters uit Leiden te vinden.

Met deze aanpak hebben we een harmonieuze eenheid gecreëerd tussen het oude en nieuwe gedeelte, terwijl we de sfeer in de rouwkamers hebben versterkt door ze als huiselijke en warme omgevingen in te richten.

Crematorium Zwijndrecht

Crematorium Zwijndrecht

Opdrachtgever:crematorium Zwijndrecht (Monuta); nieuwbouw

Eis:samenwerking met een gerenommeerde architect om architectuur en interieur te verbinden

Uitdaging: routing, indeling, gewenste aantal zitplaatsen en de wens voor een ronde bank(opstelling) in de aula. Het budget voor dit laatste was de grootste uitdaging.… Lees verder »

Makelaarskantoor

Makelaarskantoor

Opdrachtgever: Makelaarskantoor; verbouwing

Eis: identiteit terugzien in het nieuwe interieur, huiskamergevoel, met respect voor de authentieke elementen van het pand.

Uitdaging: gehele pand is gestript en opnieuw ingedeeld. Maar 1x goed doen! Het kantoor moest toekomstgericht ingericht worden, maar op van renovatie niet kaal en onbewoond lijken.… Lees verder »

VVE The George

VVE The George

Opdrachtgever: VVE The George; indeling

Eis: de lounge-, wacht- en vergaderruimte moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht leeftijd.
Een warme, gezellige uitstraling creëren waarin mensen zich comfortabel voelen. De kleur moet passen bij de architectuur van het gebouw; de kleur oranje.

Uitdaging: een multifunctionele ruimte ontwerpen die warm en gezellig is, waar iedereen zich op zijn gemak voelt.… Lees verder »