Selecteer een pagina

“Een crematorium waar je troost sterker voelt”.

door | feb 28, 2024 | Blog

Mijn passie ligt in het ontwerpen van ruimtes voor uitvaartcentra en crematoria die het gevoel van troost versterken, en niet alleen voor de gebruikelijke ruimtes, maar zelfs voor de ovenruimte. Wat voor sommigen misschien een ongewone opdracht lijkt, is het vormgeven van deze, vaak koude, afstandelijke en onpersoonlijke, ruimte in de hedendaagse uitvaartwereld een veel voorkomend aspect geworden.

Bij dit project lag de uitdaging in het transformeren van ook de ovenruimte naar een warmere en geruststellende omgeving. De oorspronkelijk kobaltblauwe oven, die een hard contrast vormde met de witte achtergrond en daardoor een kille en enge uitstraling had, onderging een metamorfose tot een warme gouden tint.
Hierdoor harmonieerde het uiteindelijk met de omgevingskleuren, wat bijdraagt aan een minder afschrikwekkende sfeer.
De wanden kregen een zachte zandkleur en twee werden voorzien van behang. Een comfortabel zitje, doordachte stylingelementen en een wandornament dat het concept van ‘loslaten’ symboliseert, werden toegevoegd.

Bij dit project, dat over een periode van twee jaar in verschillende fases werd uitgevoerd, stond het concept centraal bij elke keuze, beslissing en aankoop. Dit was essentieel om de totale eenheid en het beoogde gevoel van troost te bewaren.
Met de afronding van het project in zicht, staan de professionele foto’s op het punt om gemaakt te worden. Deze zullen ter zijne tijd gedeeld worden.

#interieurontwerp #uitvaartinterieur #uitvaartdesign #troostvolleomgeving #crematoriumdesign #conceptueelontwerp

ARCHIEF

“kun je ons helpen een eenheid in alles te krijgen”

“kun je ons helpen een eenheid in alles te krijgen”

“Én een goede indeling voor het horeca gedeelte te maken?”Bij de verbouwing van dit uitvaartcentrum in Zuid-Holland kreeg INK Interiors een prachtige uitdaging: eenheid creëren tussen alle ruimtes, maar ook een optimale indeling voor het horeca gedeelte realiseren.De...

Lees meer