Selecteer een pagina

Kirstin ReinINK
The missing INK

Residentiële huizen

Uw droomhuis gevonden? Uw huidige huis verbouwen?

En zoekt u een interieurvormgever in de regio van Amsterdam of in Twente? Of ergens halverwege?
INK Interiors biedt volledige realisatiediensten aan, of het nu gaat om een verbouwing, nieuwbouwproject of renovatie van het huis. Onze expertise omvat complete totaalprojecten.
U vraagt zich wellicht af waar te beginnen. Want heeft u ondersteuning nodig bij de brainstorm-/schetsfase, de aankoopbegeleiding of bij de planning en coördinatie bij de verbouwing?
Wij kunnen u begeleiden bij elke stap van het traject: van het initiële interieurontwerp tot aan het bepalen van wat en/of wie er nodig is gedurende het gehele proces.

INK Interiors, The missing (L)INK

Ontwerpt, coördineert en begeleidt, van de eerste schets tot de uiteindelijke realisatie.

 Werkwijze

  1. Kennismakings-/intakegesprek

Tijdens een eerste kennismaking verzamelt INK Interiors informatie over de ruimte(s) waar een interieurontwerp voor gemaakt moet worden. Wie gaat er wonen en/of werken, welke persona zit erachter, de identiteit van de klant.
En hoe ziet de ruimte eruit, wat zijn de maten en welke functies moeten er komen.
Kortom: programma van eisen en wensen worden opgesteld.
Op basis hiervan wordt een offerte uitgebracht.

  1. Concept en Sfeercollage

Alle informatie die tijdens het intake-/kennismakingsgesprek verkregen is zal worden verwerkt tot een concept.  Dit is een idee waarin de klant altijd zijn eigen identiteit en persoonlijkheid terug zal zien.
Vervolgens wordt dit uitgewerkt tot sfeercollages (afbeeldingen, vaak per ruimtes met kleurideeën) en indelingsschetsen.
We presenteren ons conceptidee, sfeercollage(s) en indelingsschetsen en gaan hier samen over brainstormen. Zitten we op de goede weg?

3. Indelingsvoorstel 2D

Bij de indeling wordt gelet op de functionaliteit, de routing en balans. INK Interiors zorgt dat een ruimte niet te vol en niet te leeg is. Er wordt in detail gekeken naar de indeling en er wordt net zo lang gefinetuned totdat aan alle eisen én wensen is voldaan.
Alles wordt duidelijk op de 2D plattegrond aangegeven.
2 of 3 opties/voorlopige indelingen zullen er worden gemaakt, na overleg wordt samen een definitieve indeling gekozen.

  1. Inrichtingselementen/meubelplan

INK Interiors selecteert geschikte meubels passend bij het ontwerp, de gekozen stijl en het budget. Waar mogelijk worden bestaande meubels hergebruikt. Bij de keus voor nieuwe meubels wordt in het ontwerp uiteraard rekening gehouden met bestaand meubilair.

Bij inrichtingselementen kan gedacht worden aan maatwerkmeubels. Deze kunnen eventueel ontworpen worden INK Interiors, zie daarvoor punt 5.
De klant ontvangt een uitgewerkt inrichtingselementen-/meubelcollage met aanduiding op de 2D plattegrond. Indien mogelijk zullen er ook stalen opgevraagd worden van de desbetreffende meubels en/of stoffering van het meubilair.

5. Maatwerk(meubilair)ontwerp

Maatwerkmeubilair biedt het voordeel van een optimale benutting van de beschikbare ruimte. Denk hierbij aan oplossingen zoals een op maat gemaakte kastenwand, inbouwkast of keuken. Ook voor zakelijke toepassingen, zoals een receptiebalie, ruime ontvangstzones, unieke (extra hoge) kasten, en meer, zijn wij beschikbaar. INK Interiors creëert het ontwerp, selecteert passende materialen en voorziet in de benodigde tekeningen voor de interieurbouwer. We leggen de focus op het gebruik van prachtige en unieke materialen voor deze speciale meubelstukken.

Het ontwerp van dit op maat gemaakte meubilair wordt niet alleen door INK Interiors verzorgd, maar we zorgen ook voor gedetailleerde maatwerktekeningen die aan de interieurbouwer worden verstrekt.

6. Kleuren- en materialenplan

Op basis van de sfeercollage en bijpassend kleurenpalet worden een kleuren en materialen uitgekozen.

INK Interiors kiest de afwerking voor de vloer, wand en plafond, materialen voor de maatwerkontwerpen (keuken, badkamer, plantenbakken, TV-meubel, en al het overige maatwerk).
Maar ook meubelstoffen, tafelbladen, raambekleding en alle overige afwerkingen zullen passend bij elkaar worden uitgekozen.
Overal zullen materiaal- en kleurstalen voor worden aangevraagd en aan de klant worden voorgelegd (indien mogelijk).
Uiteindelijk wordt alles uitgewerkt in een kleur- en materialenplan met aanduiding op 2D/plattegrond.

  1. Armaturencollage/lichtplan

De juiste hoeveelheid licht op de juiste plek, is heel erg belangrijk voor de juiste sfeer. INK Interiors zoekt de armaturen en kijkt of er voldaan wordt aan juiste “warmte” en het juiste aantal lumen. Uiteraard wordt er ook gekeken of de vormgeving van de armaturen passen bij het ontwerp en de gekozen stijl en het budget. Er wordt een lichtplan gemaakt wat inhoudt dat op de plattegrond aangegeven wordt waar alle armaturen moeten komen, qua positionering.
Dit is niet een technisch verlichtings/-installatieplan*), dit valt in de projectbegeleidingsfase, eventueel in samenwerking met een gespecialiseerd verlichtings- en/of installatiebedrijf.

 *) Verlichtings/-installatieplan bevat meer technische details dan een armaturencollage/lichtplan uit het interieurontwerp. Hier komen ook vaak inbouwspots aan de orde. Dit plan wordt opgesteld en bespreken wij samen. Waar nodig past INK Interiors het plan aan.
Vaak loopt een verlichtingsplan parallel met een installatieplan. Denk hierbij aan stopcontacten, schakelaars, aansluitpunten, etc.
Dit alles wordt opgeleverd met 2D/plattegronden en maatvoeringen, welke bruikbaar zijn voor de installateur.

  1. 3D Visualisatie en/of animatie

3D visualisatie is een mooi middel om een goed beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Om de uiteindelijke sfeer al te zien, te voelen. Hoe alle kleuren, materialen en vormen bij elkaar komen.
Deze stilstaande 3D visualisatie wordt vanuit diverse posities genomen, per project ~6x afbeeldingen en zijn in principe niet fotorealistisch.
Of eventueel kan er door middel van een videoanimatie een realistische benadering van de werkelijke sfeer verkregen worden. Duur van zo’n animatie is ~1 minuut.

  1. Realisatie en projectbegeleiding

Indien u streeft naar ongeëvenaarde ontzorging, is het mogelijk om de volledige uitvoering in de deskundige handen van INK Interiors te leggen. Hierbij nemen wij de leiding over alle facetten: het toezicht op de tekeningen, het behoud van het oorspronkelijke concept en ontwerp, het opstellen van een gedetailleerde planning, begeleiding bij aankopen, budgetbewaking, het aansturen van de uitvoerende teams, en de algehele coördinatie van het volledige proces.

Kortom, wij omvatten het gehele traject, van ontwerp tot realisatie, om u een zorgeloze ervaring te bieden.

10. (Af)styling

Het draait allemaal om de laatste verfijnde accenten, de punt op de i, die het geheel volmaakt maken. Denk hierbij aan accessoires, foto’s, kunstwerken, planten, vazen en dergelijke.

Voor dit cruciale onderdeel kan een (af)stylingsconcept worden opgesteld. Deze kan door uzelf worden uitgevoerd, of als alternatief kan INK Interiors ook de daadwerkelijke uitvoering hiervan verzorgen, zoals beschreven in punt 9.

 

INK Interiors is onder andere werkzaam in:

Aalsmeer – Abcoude – Aerdenhout – Almere – Amersfoort – Amsterdam – Amstelveen – Apeldoorn – Baarn – Blaricum – Bloemendaal – Buitenveldert – Bussum – Delden – Deventer – Diemen – Enschede – Haaksbergen – Haarlem – Hilversum – Hoofddorp – IJburg – Katwijk – Laren – Leiden – Lexmond – Lisse – Muiden – Muiderberg  – Naarden – Nieuwegein – Nieuw Sloten – Nijverdal – Noordwijk – Noordwijkerhout – Oegstgeest – Oostzaan – Ouderkerk – Sassenheim – Uithoorn – Valkenburg – Vlaardingen – Voorhout – Wassenaar – Weesp – Zaandam – Zuidas Amsterdam