Selecteer een pagina

“Schijn een lichtje op INK Interiors?”

door | mei 13, 2024 | Blog

Verlichting wordt vaak onderschat in het interieurontwerp, terwijl het een enorme impact heeft op de sfeer, functionaliteit en uitstraling van een ruimte. Met een goed verlichtingsplan creëer je een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook comfortabel en functioneel.

Waarom een verlichtingsplan?

Creëren van de juiste sfeer: heel behaaglijk en de juiste warmte, iets koeler en zakelijker, of meer een industriële vibes? Met licht kun je “spelen” totdat de juiste sfeer ontstaan is.

Optimale verlichting verbetert de functionaliteiten goed: werken, lezen en vergaderen.

Accentueren van schoonheid: je kunt architectuur, kunst en andere eyecatchers in de spotlight zetten.

Versterken van kleuren en materialen: de juiste verlichting kan toegepaste kleuren en materialen devalueren of juist versterken.

Een goed en doordacht verlichtingsplan gaat dus veel verder dan het uitkiezen van een paar mooie armaturen en hier moet echt in een vroeg stadium van het ontwerp door een expert over nagedacht worden. 

Volgende week meer over “schijn een lichtje op”, want dan staat INK Interiors een beetje in de spotlight…

#interieurontwerp #verlichtingsplan #verlichting #sfeer #functionaliteit #esthetiek

Muuto Moooi Artemide

ARCHIEF

Eenheid: de sleutel tot een perfect interieur.

Eenheid: de sleutel tot een perfect interieur.

In de interieurbranche is "eenheid" een veelgebruikt woord, maar wat houdt het nu precies in? Als docent aan de interieur academie leg ik al in een vroeg stadium van de opleiding de nadruk op dit cruciale aspect. Eenheid gaat om perfecte afstemming tussen...

Lees meer
Is jouw werkomgeving een inspirerende 8+ waard?

Is jouw werkomgeving een inspirerende 8+ waard?

Zo niet, dan mist er iets!Want wist je dat een fijne (werk)omgeving het geluk en productiviteit van medewerkers kan verhogen, in de uitvaartbranche het troost kan bieden en in medische praktijken angst kan wegnemen.Veelvoorkomende knelpunten:- Inefficiënte indeling-...

Lees meer